Вчера сутринта към 6 часа в района на остров Люляка двамата русенски рибари Цветелин

...
Вчера сутринта към 6 часа в района на остров Люляка двамата русенски рибари Цветелин
Коментари Харесай

Шокиращ улов на Дунав: Русенски рибари извадиха чудовищната риба Паку, която яде тестиси и пениси

Вчера сутринта към 6 часа в региона на остров Люляка двамата русенски рибари Цветелин Стоянов и Светлин Стоев, като преглеждали такъмите, се натъкнали на забавен улов. Рибата, която са хванали, им замязяла на платика, само че след това открили, че са огромни късметлии, оповестява akcent.bg Уникалната за Дунава находка тежи 3950 г, като този тип риби доближават до 1,5 м. Двамата риболовци са решили да споделят пиранята с другари, откакто разбрали, че колкото е рискова, толкоз е и вкусна.

Преди време румънски риболовци споделиха, че рибите са от другоземен разплодник край Корабия, само че проливните дъждове са довели до повишаване на равнището и късане на дигата.

Рибата - пираня Паку към този момент може да бъде срещната и в Европейски води

Експертите предизвестяват, че шведските мъже би трябвало да внимават при плуването и да не бъдат голи, тъй като е потвърдено, че рибата паку яде тестисите и пенисите на мъжете.

Предупреждението пристигна след залавянето на тази риба в " Oresund Sound " предходната седмица. Уловената риба е с дължина към 20 см.

Рибата - пираня Паку произлиза от региона на река Амазонка

Все още не е ясно по какъв начин тази риба е открита във вода с доста по-различни условия от нормалните.
Тази сладководна риба може да порастне до 90 см и доближава тегло от 25 кг. Нейният псевдоним е " раздробител на яйца ", заради обстоятелството, че нападна мъжките гениталии.

Експерти от Националния исторически музей на Дания предизвестиха: " Не си сваляйте банския ". В областите, които са естествено местообитание на тази риба паку, има голям брой случаи на риболовци, които са изгризани до гибел от риби-пирани паку.

Рибата паку разшири своя регион и в Нова Гвинея, а е била видяна и в едно езеро в Тексас. Необяснимо е от къде рибата паку се е появила за пръв път във водите на Европа. Смята се, че в случай че се придвижи принудително, няма да оцелее в изискванията на европейските реки.

Въпреки това, наподобява, че рибите - пирани паку имат невероятни благоприятни условия за пригаждане. Подобни опити с пирани до момента не са съумели, тъй като те не могат да се приспособяват към зимните условия на европейските реки.

Карл Хенри, специалист по рибите от датския музей, споделя, че рибата паку е с съвсем еднакъв външен тип с пиранята, единствено разликата е в това, че рибата паку има зъби за накъсване.

Карл Хенри споделя, че в случай че това е изолиран случай, тогава няма проблем, само че в случай че рибите паку се появят и в други води в Европа, това ще бъде огромен проблем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР